12 Nisan 2012 Perşembe

Youtube'dan Hızlı Download

          Şüphesiz ki download yani Türkçesi ile indirme günümüzde bilgisayar kullanıcılarının vazgeçilmezlerinden birisi. Bu işlem için başta torrent olmak üzere bir çok yöntem var. Ama ben size şimdi şarkı veya youtube da olabilecek aklınıza ne geliyorsa indirmenin basit bir yolunu göstereceğim.
          Yazının buradan sonrasını chrome ya da firefox kullanmayan ve ya edinmeyi düşünmeyen arkadaşlar boşuna okumasın :) . Tarayıcımız da yeni bir sayfa açıyoruz ve oxytube.com adresine gidiyoruz burada verilen doğrultularda eklentiyi kuruyoruz. bu eklentiyi kurduktan sonra eklentinin aktifleşmesi için tarayıcımızı kapatıp açıyoruz. Artık youtube' a girdiğimizde resimde gördüğünüz ikon oluşuyor ve buradan indirmek istediğiniz videoyu ister verilen çözünürlükte ister mp3 olarak rahatça download edebiliyoruz
          İyi download ve eğlenceler :)
          Siteye buradan ulaşabilirsiniz.

Tüketici Hakları

           Başımdan geçen bir olayı anlatmak üzere siz değerli okurlara bir bilgi sunmak istiyorum. Günümüzde internet alış verişleri oldukça popüler ve gitgide de popülerleşiyor. Bununla beraber internet alış verişinin bir çok kolay tarafı olsa da nitekim aldığınız ürünü görememeniz ve size nasıl geleceğini bilememeniz insanlarda biraz tedirginlik yaratıyor.
           Geçenlerde bilgisayarımın depolama alanını yükseltmek için hepsiburada.com adresinden 2.5" lik seagate bir harddisk sipariş ettim. Ürün bir kaç gün sonra elime ulaştı fakat kendi boyutuna göre bayağı büyük bir kutu içerisinde idi. Vesselam kutuyu bir açtım küçücük harddiski kocaman kutuya koymuşlar ondan dolayı kızgınlık içerisindeyken harddiski elime aldım poşeti yırtılmış ve harddisk üzerinde çizikler vardı ve ben bu ürünü sıfır diye almıştım. İyice sinirlendim sonra hepsiburada sitesinden ürün değişim iade formunu doldurdum gönderdim. 2 gün sonra kabul edildi ve kargoyla gönderdim bana verdikleri kargo numarası ile. Bir ay boyunca ürünün gelmesini bekledim bu süre zarfında defalarca ürün hakkında bilgi almaya çalıştım ama bana geçiştirmelik ve sorularıma cevap olmayan standart maillerle dönüş yaptılar. Müşteri hizmetlerini aradım 2 sefer ikisindede 20 dakkalık bir süre beklemede bıraktılar. Konuştum bir sürü fakat yine yardımcı olmadılar. Velhasıl bir ay sonra ürün geldi açtım bir baktım aynı paketleme stili ile hemde aynı ürünü bana geri göndermişler. Ne kadar sinirlendiğimi tahmin edebilirsiniz sanırım.
            Uzatmamak gerekirse tam neyse daha uğraşmayacağım derken bir arkadaşım tüketici haklarına şikayet etmemi söyledi. Burdan sonrası sizin için faydalı olacak en önemli kısım. Zabıtanın tüketici hakları büroları var buralardan istediğiniz her bilgiyi elde edebiliyorsunuz bende ilk oraya gittim ve bana orada internet üzerinden alınan ürünlerin 1 hafta içinde koşulsuz şartsız iade edilebilir değiştirilebilir olduğunu ve bilim sanayi ve teknoloji bakanlığının internet üzerinden alış veriş yapılan sitelerin denetleme yürütme hatta kapatma yetkisine sahip olduğunu bu kurumlardaki tüketici haklarına şikayet edildiğinde hızlı sonuç alındığını ek olarak da kaymakamlıklardaki tüketici hakları hakem heyetlerine şikayette bulunabileceğimi söylediler.
             Bende önce bilim sanayi ve teknoloji bakanlığına daha sonra da kaymakamlıktaki tüketici hakları hakem heyetine iki dilekçe verdim. Aradan bir hafta geçti sanırım ve telefonla hepsiburada sitesinin üst kademelerden bir yetkilisi aradı özür diledi sorunumun en kısa sürede halledileceğini söyledi ve sonuç olarakta böyle oldu. Üzerine 1 hafta daha geçti ve bana bilim sanayi ve teknoloji bakanlığından bir mektup geldi ve mektupta da mağdur edilmemden dolayı hepsiburada şirketine ceza kesildiği yazıyordu.
            Eğer sizde mağdur duruma düştüyseniz illaki internet üzerinden yapılan alış verişler olmasına gerek yok zabıtalardaki tüketici hakları bürolarından bilgi alın ve hakkınızı arayın. Gerekli yerlere gittiğinizde dilekçe verme işlemleri 10 dakikanızı almıyor ve devlet elinden sorunlarınız kısa sürede çözülüyor.
            Umarım yardımcı olabildiğim insanlar olur :)